Articles: St. Thomas helgendyrkes i England (VG - February 1st 2002)

Han er kanskje ingen helgen ennå, men et aldri så lite under er i ferd med å åpenbare seg for St. Thomas i Storbritannia - hvor aviser og magasiner faller pladask for postbudet fra Tøyen.

Det lille Oslo-selskapet Racing Junior er i ferd med å skyte gullfuglen med Thomas Hansen.

Lisensavtalen med det hippe plateselskapet City Slang ser nå ut til å bære frukter - i alle fall målt i antall spaltemillimeter i britisk medier.

Verdens største musikkavis, New Musical Express, har sett St. Thomas på klubben Borderline i London og skriver at de slett ikke er sikre på hvorvidt nordmannen er ironisk med overlegg, eller om han tilfeldigvis er et geni.

- Briljant
New Musical Express skriver at St. Thomas tryller frem briljante poplåter ut av ingenting, og at låten «Cornerman» - som for øvrig lå lenge på VG-lista i fjor sommer - kan bli et moderne popmirakel.

Avisen The Observer er ikke snauere og kårer like godt «I'm Coming Home» til ukens album. Hansen trenger neppe å jobbe som postbud med det første, tipper anmelderen Neil Spencer, som på 80-tallet var redaktør for nevnte New Musical Express.

Radiostasjonen XFM/Rough Trade, som er kjent for å oppdage og eksponere nye artister for en uhyre trendy lyttergruppe, mener også at St. Thomas har levert det beste albumet denne uken.

Dessuten er det et faktum at St. Thomas-albumet er plassert på lyttestasjonene til Virgin Mega Store på Oxford Street.

Konsertturne
Viktige blader som Mojo, The Face, Time Out og Q Magazine hyller også de skakke og country-infiserte låtene til St. Thomas. Time Out bruker Neil Young og Lambchop som referanser i sin anmeldelse.

Avisene Daily Telegraph, The Mirror, The Guardian og The Independent slutter seg til hyllestkoret. En av dem hevder at Borderline-seansen til St. Thomas er den beste konserten i London siden White Stripes gjestet byen.

Samtidig smir City Slang mens jernet er varmt, med en maratontur med konserter i Sverige, Storbritannia, Norge, Danmark, Tyskland, Belgia, Østerrike, Sveits, Italia, Spania og Frankrike - som går uavbrutt fra begynnelsen av februar og ut april.

ESPEN A. HANSEN.Back to articles or to main page.