Articles: St. Thomas - I am coming home (Propaganda - August 21st 2001)

St. Thomas - I am coming home - [Racing Junior]

Oslogutten St. Thomas slipper sin andre langspillplate. Etter den dundrende suksessen han har hatt med "Cornerman EP", er det hyggelig å se at han innfrir forventningene.

"I am coming home" er en skive som like godt kunne hatt navnet "I am coming out". For i motsetting til "gutteroms-soundet" som preget den første skiva, "Mysterious Walks", har "I am coming home" et mye klarer og tydligere lydbilde. Riktignok har Thomas Hansen bevart sitt sarte, skranglete og skakke utrykk, men det virker som han er mer trygg på sine låter og melodier, slilk at han ikke trenger å gjemme seg bak et alt for grumsete lydbilde.

For det er nettopp låtene og de fine melodiene som gjør St. Thomas til en artist langt over det norske gjennomsnittet. Du har sikkert fått meg deg den nevnte VG-liste-låta "Cornerman". "Cool song", "Goodbye Emily Lang", "Take a dance with me" og "Sranger out of blue" er låter av minst like høy kvalitet.

Fremdeles er det Neil Young som er den nærmeste referansen til Hansens musikk. Både stemme og arrangementer er til tider så likte at det hadde vært pinlig hvis det ikke fungerte. Men det gjør det jo som du skjønner. Og det til gangs.

Minus for et par låter som feks. Bookstore, men alt i alt leverer St. Thomas varene.

Det skal bli spennende å følge St. Thomas karriere videre. Jeg sitter nemglig med en følelse av at vi bare har sett begynnelsen på et veldig hyggelig kapittel innne norsk rock.

JON ILSENG - (rates the album eight out of ten).Back to articles or to main page.