Articles: This Perfect Day, del 2 (Panorama - July 9th 2001)

St. Thomas - Hallen, Quart Festivalen, Kristiansand, Norway - 07/06/01

Hallen hadde denne kvelden besøk av sterke navn. Magnetic Fields, Grandaddy og St. Thomas er alle navn som enten allerede er etablert eller på vei opp. Det de har felles er en rendyrket kjærlighet til musikken de leverer, noe som dette ble tydelig reflektert i løpet av kveldens konserter.

St. Thomas
Beck dro nok vekk en del potensielle tilskuere for The Sims, og derfor ankommer også denne anmelder først litt ut i settet til St.Thomas. Med godt humør og et fullt band bak seg, svinger det godt av denne låtskriveren som befester dette landets sans for uttrykk basert på roots. Stand up and be counted: Atle Bystrøm, Martin Hagfors og Vidar Vang.

Større band
Med et større band bak seg enn forrige gang denne anmelderen så ham, låter det dypere og mer dimensjonert. Musikken er levende og skjærer avgårde, i et bedagelig tempo. Det hele er riktig så koselig, hvorpå publikum responderer med å vugge med strofene fra scenen. Det er nok også sannsynlig at en del av de tilstedeværende damene gjerne vil ta ham på ordet når han synger "take a dance with me" og med et smil sier han at det var hyggelig med autografjegere. Mer av det, takk!

Men jeg savner likevel en større utnyttelse av orkesteret St. Thomas har brakt med seg. Med de større mulighetene en fele kan gi, synes jeg noe av denne kapasiteten blir unødvendig anonym i dette settet. Med slike sjelfulle og inspirerte musikere burde det ha vært en lek å få utnyttet dette bedre.

Pratesyke publikummere
Dessverre har Kristiansand blitt rammet av pratesyken, for til tider er støynivået unødvendig høyt. Da det samme kommer til å ramme kveldens andre band Magnetic Fields, er det litt kjedelig å konstantere at dette skjer på en festival som alltid har vært gjenkjennelig som en festival med et særs hyggelig publikum.

En strek i regningen
I det St. Thomas drar i et stev setter han en fin tone på konserten, før han ryker inn i Cornerman som helt udiskutabelt er en av de flotteste låtene levert på plate i år. Og med en forhåndsinnspilt gitar på avslutningslåta hopper han rundt og leker gjøgler og klarer å avslutte et sett som klart har ordet festival i kroppen. [...]

MATS JOHANSEN.Back to articles or to main page.