Articles: St. Thomas blir film (Oslopuls - February 28th 2002)

Oslogutten St. Thomas kommer hjem til Rockefeller i morgen. Dit kommer også regissør Erik Hannemann, som lager dokumentarfilm om rockeren fra Furuset.

St. Thomas alias Thomas Hansen opplever formidabel suksess med sin vindskeive countryrock for tiden. I går kveld holdt han konsert i London, en av de første jobbene på maratonturnéen som i tre måneder skal bringe ham rundt i Storbritannia, Norge og resten av Europa.

Fredag står Rockefeller for tur.

På turnéen skal St. Thomas spille både med bandet sitt The Magic Club og være oppvarmer for Lambchop, blant annet som første norske rocker i ærverdige Royal Albert Hall 7. mai.

Med på deler av turnéen blir også filmregissør Erik Hannemann. Nordmannen bor i London, og lager en dokumentar om St. Thomas som avslutning på studiene ved London Film School.

-Jeg har kastet meg litt brått ut i det, fordi det fascinerer meg at en fyr som St. Thomas kan nå frem til en så sofistikert kritikerstand som den i England. Idéen kom etter at jeg så St. Thomas i en rett og slett fenomenal konsert på et sted som heter Spitz i London før jul. Han har en dialog med publikum som er veldig original og ikke minst morsom, og enkelte ganger lurer jeg på hva som er best, musikken eller pratingen mellom låtene, sier Hannemann.

Filmingen begynte i Sheffield sist lørdag, og regissøren kommer også til Oslo i morgen.

-Det er en artig gjeng som har sluppet meg inn. Jeg vil selvfølgelig ikke avsløre for mye av Thomas og bandets rock'n'roll-liv på forhånd, men utenfra virker han jo som en uskyldig fyr. Vi får dykke ned og se om det er noe mer der, sier Hannemann, og ler.

Han kommer til å følge St. Thomas hele våren, og ser for seg at konserten i Royal Albert Hall i mai blir en naturlig avrunding.

-Optimalt burde jeg jo fulgt ham helt fra den tiden han sto opp klokken fem om morgenen og gikk med posten. Jeg vet ikke helt, men jeg tror ikke han hadde regnet med at han en gang skulle spille i Royal Albert Hall, sier Erik Hannemann.

Filmregissøren regner med å ha dokumentaren ferdig i juli, og selv om det er en eksamensfilm håper han å få den vist for andre også etter hvert.

PS.Det tyske tidsskriftet Der Spiegel kommer også til Oslo i morgen for å lage sak på St. Thomas, som akkurat har flyttet til Berlin.

ROBERT HOFTUN GJESTAD.Back to articles or to main page.