Articles: Lydverket 22.1.03 (NRK Lydverket - January 22nd 2003)

Sjelden møter man noen som er så selvutleverende som Thomas Hansen, alias St.Thomas. Han har "Dr.Jekyll og Mr.Hyde- syndrom", sier sjefen for plateselskapet. Du får bli med St.Thomas på turne i ukens Lydverket på NRK1, onsdag kl. 22.30

St.Thomas kan stå på en scene og synge en fin liten vise om kjærlighet, før han i neste øyeblikk knuser gitaren i gulvet og forlater scenen i raseri. Eller han kan fortelle tilsynelatende ironiske historier om seg selv mellom sangene, og få publikum til å gapskratte. Det publikum sjelden forstår er at han stort sett alltid mener alvor. Sjelden møter man noen som er så åpen, ærlig og selvutleverende som Thomas Hansen.

Tre måneder på veien
Et halvår før vi møter St.Thomas i filmen "Hallo, mitt navn er Thomas", jobbet han fortsatt som postmann i Oslo. Nå er han en kjent artist, og alt han gjør blir lagt merke til i media. Våren 2002 var Thomas, fire bandmedlemmer og tourmanager Ajaj på en tre måneder lang turné. Vi er med på turnéen, og møter også sjefen for plateselskapet City Slang, Christof Ellinghaus, og Thomas sin nye kjæreste Ilse som han traff på en av konsertene sine.

Mange nedturer
Thomas og bandet spiller konserter i England, Tyskland og Norge. Det er aldri et kjedelig øyeblikk og man kommer tett på et rockeband som opplever både oppturer og nedturer. Men mest nedturer. På slutten av turneen får St.Thomas som første norske rockeartist spille i Royal Albert Hall. Det går som vanlig ikke helt som planlagt. Thomas har bygget opp så mye frustrasjon, så da han eksploderer en time før han skal spille, ender det nesten med skandale. Oppslagene i norske aviser dagen etterpå er ikke spesielt positive.

Hey, harmony
Da St.Thomas reiste til Nashville for å spille inn plate noen måneder senere, hadde han 20 nye låter i bagasjen som nesten alle var skrevet i løpet av denne våren. Og opplevelsene på turneen hadde satt spor i det nye materialet. Platen ”Hey, harmony” er ute 17. mars.

Lydverket på NRK 1, Onsdag 22.01.2003 kl. 22.3Back to articles or to main page.