Articles: Cowboyen vender tilbake (NRK Store Studio - January 21st 2003)

Fra ilden til asken til ilden igjen. Eller hva det nå blir. St. Thomas var postmannen som slentret inn på hitlistene fra det store intet med cowboyhatt.

Den første plata til St. Thomas, "I'm Coming Home", starter friskt med tekstlinja "I've never seen a cowboy before". Voldsomme lån fra Neil Young og amerikansk folk, en ikke akkurat klokkeren vokal og ektefølte jodlepartier sjarmerte norske og utenlandske platekjøpere. Artisten ble signert på den tyske labelen City Slang, noe som er få norske artister forunt.

St. Thomas fikk varme opp for Lambchop i Royal Albert Hall. Det gikk ikke så veldig bra da Thomas begynte å bråke om at det var for lite øl. Pressen begynte etter hvert å grafse i triste historier fra karrieren, og St. Thomas forsvant fra offentligheten. Men så gikk ferden til Berlin og til Nashville, og nå står Thomas fram med nystrøket dress i Aftenposten, har fått kjæreste, har begynt å spille fotball og har attpåtil ny plate like om hjørnet med den velklingende tittelen "Hey Harmony".

Mye mer om St. Thomas får du se i Lydverket like etter Store Studio. Hos oss skal han spille tre låter. På tv får du se St. Thomas med band spille "A long long time" - en potensiell kose-monsterhit med et refreng som sniker seg inn i øregangen og legger seg godt til rette.Back to articles or to main page.