Articles: St Thomas førpremiere (Musiq - 2001)

St. Thomas får det travelt i sommer. Quarten, Roskilde, Popkomm og Emmaboda (som forresten ser ut til å bli knall i år) skal alle legges for mannens føtter før sommeren er over og neste album slippes. Fram til da kan du kose deg med epen The Cornerman e.p. Lenge før release hører du hele "Cornerman" her.

"Cornerman" er noe av det mest iørefallende som har trillet ut av St. Thomas sin kassegitar. Ikke rart at denne låta suste rett inn på NRK Petres a-liste.

St. Thomas sin musikk har ikke endret seg så alt for mye siden siste møte. Mye Neil Young, en anelse Rocky Erikson, en dose Will Oldham og mengder med Thomas Hansen. Det hele låter umiskjennelig sårt og vakkert, med sjel og varme melodilinjer. Dette er musikk man blir i godt humør av.

Lydbildet er flikket på siden sist, uten at det går på bekostning av det særegne, lett bristende St. Thomas-soundet.

Epen består av fire låter, deriblant en cover av labelkameratene Ai Phoenix og deres "Sailor", som absolutt kler Thomas-traktering.

Nytt fullengdes album kommer til høsten. Fram til da er "Cornerman" perfekt ventemusikk. Klikk her for å høre hele "Cornerman". Ønsker du å kjøpe epen må du vente til 11. juni.

MARIANNE JEMTEGÅRD.Back to articles or to main page.