Articles: - Det skal ikke skje igjen (Hugin - January 27th 2003)

St.Thomas fra Oslo er full av følelser. Det har ført han til både gode melodier og knuste bord.

St.Thomas synes det er trygt å spille på Checkpoint Charlie. 6. februar spiller han der for tredje gang. Han lover at historien fra besøket i fjor ikke skal gjenta seg.

-Takla ikke motgang
På NRK sist onsdag fikk vi servert en halv times dokumentar om St.Thomas sin turné i fjor. Om alt som gikk galt, både i Norge og i engelske Royal Albert Hall. Stavanger var intet unntak.

- Det var mye som gikk galt i forkant. Bassisten vår forlot oss underveis, bilen stoppa, utstyret og klærne våre ble borte og vi ble sjuke. Når pillene mine også var borte, takla jeg ikke motgang så bra, ser Thomas Hansen alias St.Thomas. Da han og bandet til slutt kom seg til Stavanger og Folken 6. mars i tjor, gikk også det meste på tverke.

- Det endte med at jeg kasta ting og knuste et bord, forteller han.

St.Thomas kom seint på scenen, og spilte med ryggen til publikum i 35 minutter med dunkelt scenelys, før han løp backstage. Publikum satt måpende tilbake, og fikk pengene igjen. Men St.Thomas ser likevel ikke bort ifra at han kommer tilbake til Stavangers storstue igjen.

- Det skal ikke skje igjen. Og at det skjedde på Folken er helt tilfeldig. Men mange artister ville kanskje ikke turt å komme tilbake etter noe sint.

- Må opp en divisjon
St.Thomas har ikke på seg for å være en publikumsmagnet i Stavanger. Men på Checkpoint i september 2001, var åade publikum og St.Thomas fornøyde.

- Problemet med konsertene i Stavanger er at det ikke kommer så mye folk. Bare rundt 100. Jeg registrerer at Bigbang og Madrugada trekker masse folk i Stavanger. Vi må nok opp en divisjon, forklarer han, og innrømmer at han ikke har de helt store forventningene til konserten 6. februar

- Utenkelig uten øl
St.Thomas viste i dokumentaren sist uke at han har fullstendig noia for terningkast. Faktisk bryr han seg så mye at han uttalte at han hadde lyst til å gå løs på anmelderen som ga han en treer. Men nå om dagen er han ute med en ny EP, "A Long Long Time EP", som har fått anmelderene til å ta frem femmerne.

En annen ting som viser at St.Thomas er i god gass om dagen, er live-opptrcdener på både NRK og TV2. Helt edru.

- For ett år siden hadde det vært helt utenkelig ikke å drikke før jeg gikk på scenen, sier han.

Dessuten har han fått gode tilbakemeldinger på dokumentaren, både fra venner, familie og presse.

- Jeg tror de skjønner at jeg en sårbar fyr som kan si dumme ting jeg ikke mener. Men nå møter jeg utfordringene i stedet for å gjemme meg.

JUNE PERSDATTER MARTINSEN.Back to articles or to main page.