Articles: Gjennomført og vakkert (Bladet Tromsø - March 15th 2003)

Artist: St. Thomas
Tittel: Hey harmony
Terningkast: 5

St. Thomas har her levert sitt tredje og uten tvil aller beste album.

St. Thomas, eller Thomas Hansen som hans egentlige navn er, har lagd nytt album. Oppfølgeren til «I´m coming Home» er med andre ord ute i butikkene. Og hvilken oppfølger! St. Thomas fremstår som en lykkeligere artist, selv om tingene han synger om ikke nødvendigvis er spesielt positive.

Egentlig tror jeg bare at «Hey harmony» gjenspeiler hans tilværelse, som er blitt mer positiv. Han har sluttet å drikke hver dag, har fått seg kjæreste, begynt å trene litt og han ser visstnok en psykolog med sporadiske mellomrom.

I det store og ser det vel mer positivt ut for ham nå. Allerede fra første låt, «A long long time», som ble sluppet som EP for en tid siden, hører man stor forskjell fra forrige album. Dette gjelder også neste låt, «45 seconds»

«Hey harmony» er faktisk fullpakket med kjempelåter. «Be cool, be nice» er nok min favoritt, sammen med «New apartment» og ikke minst «cowboy, cowgirl – moviestar, moviestar» som er den hardeste låta på hele plata.

Egentlig er det bare å nyte hele denne koselige utgivelsen, som jeg spår vil havne skremmende langt opp på diverse lister både her hjemme og i det store utland.

STIAN SAUR.Back to articles or to main page.